Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
PT30M
Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper
Ook lekker met merguez-worsten in plaats van chipolata’s.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper te bereiden
- Bak de spekblokjes bruin in een stoofpan met 2 eetlepels olie. Neem van het vuur en voeg 60 cl koud water toe.
- Spoel de linzen en doe ze bij in de stoofpan. Voeg de fijngesnipperde ui en het fijngesneden preiwit toe, de in reepjes gesneden paprika, de in ringetjes gesneden wortel en de gepelde, ontpitte en in grote stukken gehakte tomaat. Doe er vervolgens het geperste knoflookteentje bij, het laurierblad, het verkruimelde bouillonblokje en de Espelettepeper.
- Breng aan de kook en laat onder gesloten deksel op heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen toe en laat nog 25 min zacht koken. Zorg dat er altijd wat wat water in de pan is, voeg toe indien nodig.
- Prik ondertussen de chipolata’s enkele keren in en bak ze in een braadpan met 1 eetlepel olie op zacht vuur. Snij ze schuin in 4 en voeg ze toe aan de stoofpan. Laat nog 5 min zacht koken.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Erwin Elens zegt: