Recept
« Terug naar recepten
stoofschotel met kabeljauw en champignons
PT45M
stoofschotel met kabeljauw en champignons
Een heerlijk stoofschotel met kabeljauw en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe stoofschotel met kabeljauw en champignons te bereiden
Besprenkel de vis met citroensap en laat hem 10 min liggen. Maak de vis droog en snijd hem in 8 gelijke stukken.Strooi er wat zout en peper over.Leg de stukken vis in een beboterde ovenschaal.Laat de champignons al omscheppend in 50 gr boter licht kleuren.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en schep ze over de vis in de ovenschaal.Strooi er een beetje zout en peper over. Smelt in een pannetje 45 gr boter en roer de bloem erdoor.Blijf roeren tot een egale massa is verkregen. Voeg er beetje bij beetje de wijn en nog zoveel melk aan toe tot een vrij dunne saus is verkregen.Voeg er wat zout en peper aan toe en laat de saus 3 min zachtjes doorkoken.Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats het rooster in het midden van de oven.Roer in een kommetje de eieren en 2 el melk goed los.Voeg er 4 el hete saus aan toe.Roer het geheel goed door.Schenk het mengsel bij de saus en neem onmiddelijk daarna het pannetje van het vuur.Blijf nog 1 min in de saus roeren.Schenk de saus over de champignons en de vis.Plaats de schotel in de warme oven.Reken op een stooftijd van 15 min.Neem de schotel uit de oven en garneer het gerecht door tegen de rand van de schotel plakjes hard gekookt ei te leggen.Dien het gerecht in de schotel op.
djmagich zegt: