Recept
« Terug naar recepten
Stoofschotel met kip
PT75M
Stoofschotel met kip
Een heerlijk stoofschotel met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Anne Wilsons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofschotel met kip te bereiden
Verwarm de oven op voor 180 graden C.
Haal overtollig vet en pezen van de kip.
Schep de bloem in een plastic zak en doe de kip erbij.
Schudden tot de kip bedekt is, overtollige bloem verwijderen.
Verhit 2 eel olie in een grote pan met dikke bodem.
Bak de kip op matig vuur goudbruin.
Leg hem daarna in een ovenschaal.
Doe nu de 2 tl olie, prei, knoflook en gember in de pan en bak tot de prei zacht is.
Voeg gepelde tomaten (niet uitgelekt) en bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en schenk het over de kip.
Dek de ovenschaal af en bak de kip in 1 uur gaar.
Desgewenst voor het serveren garneren met een takje tijm.
Haal overtollig vet en pezen van de kip.
Schep de bloem in een plastic zak en doe de kip erbij.
Schudden tot de kip bedekt is, overtollige bloem verwijderen.
Verhit 2 eel olie in een grote pan met dikke bodem.
Bak de kip op matig vuur goudbruin.
Leg hem daarna in een ovenschaal.
Doe nu de 2 tl olie, prei, knoflook en gember in de pan en bak tot de prei zacht is.
Voeg gepelde tomaten (niet uitgelekt) en bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en schenk het over de kip.
Dek de ovenschaal af en bak de kip in 1 uur gaar.
Desgewenst voor het serveren garneren met een takje tijm.