Recept
« Terug naar recepten
Stoofvlees op Provençaalse wijze
PT110M
Stoofvlees op Provençaalse wijze
Een heerlijk stoofvlees op provençaalse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofvlees op Provençaalse wijze te bereiden
Fruit de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden paprika’s in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met antikleefbodem. Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 min., voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van bij in de stoofpot. Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflooktenen en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles bij in de stoofpot.
Laat met deksel 1 uur en 30 min. op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta. Je kan de saus kruiden met een mespunt cayennepeper.
Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met antikleefbodem. Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 min., voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van bij in de stoofpot. Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflooktenen en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles bij in de stoofpot.
Laat met deksel 1 uur en 30 min. op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta. Je kan de saus kruiden met een mespunt cayennepeper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Anna zegt:
fijnproever zegt: