KookJij

Stoofvlees van het Rund op Italiaanse Wijze

Een heerlijk stoofvlees van het rund op italiaanse wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofvlees van het Rund op Italiaanse Wijze te bereiden

1).Pureer in de blender 2 teentjes knoflook,de peterselie,de rasp van de citroen,het zout en 2 eetlepels van de olijfolie.
2).Maak inkepingen in het vlees en verdeel daarin de puree uit de keukenmachine.
3).De rest van de olie verhitten in een anti-aanbakpan en daarin het vlees snel om en om geheel bruin braden.Vlees eruit halen en op een bord weg zetten.
4).De ui,wortel en selderij in dezelfde pan in de achtergebleven olie 5 minuten aanfruiten.
5).De knoflooktenen er bij en nog eens 5 minuten laten aanfruiten onder regelmatig omscheppen.Leg dan de aangefruite "groentes" bij het vlees apart op het bord.
6).Blus de pan dan met de wijn en doe er bij de oregano,thijm en rozemarijn en laat de wijn voor de helft inkoken en voeg dan het tomatenconcentraat er bij.
7).Voeg dan toe het vlees en de "groentes" zet het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat vervolgens 180 minuten sudderen.Keer het vlees af en toe om en zorg voor voldoende vocht (vul evt.aan met heet water).
8).Haal het vlees uit de pan,bedek met een stuk alu-folie en laat 20 minuten met rust.
9).Snij van het vlees lekkere plakken en houd ze warm.
10).Kook de saus nog even op en monteer met wat roomboter.
11).Vlees uitgebreid peperen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Geef er polenta bij of tagliatelle of rijst of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst