Recept
« Terug naar recepten
Stoofvlees, zoals oma het vroeger maakte .
PT180M
Stoofvlees, zoals oma het vroeger maakte .
Heerlijk ouderwets stoofpotje, zoals oma dat vroeger maakte. Een beetje
zoetig door de ontbijtkoek en de abrikoos en een beetje kruidig.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofvlees, zoals oma het vroeger maakte . te bereiden
- Zorg ervoor, dat het vlees op kamertemperatuur is. Dep het droog en bestrooi aan beide kanten met peper uit de molen en zout.
- Verhit een scheut vloeibaar bakproduct in een pan en schroei het vlees in enkele minuten dicht en mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even aan de kant.
- Fruit de ui, knoflook en de plakjes peen om en om bakkend circa 5 minuten.
- Blus af met de rode wijn.
- Leg de stooflappen terug in de pan en voeg ontbijtkoek, rozemarijn , de abrikozen en de kruidnagels toe .
- Giet er de bouillon overheen en zorg ervoor , dat het vlees onderstaat.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees in 2 - 3 uur mals, zacht en uit elkaar valt. Verwijder de rozemarijn en de kruidnagels en breng op smaak met peper en zout .
- Serveer met romige puree en een groene salade. Lekker met patat en komkommer.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Steek de kruidnagels in een stuk ui of sjalotje, zodoende kun je ze gemakkelijk uit de stoofpot vissen.