Recept
« Terug naar recepten
Stoverij met rundvlees, spek, sjalotten en jenever
PT120M
Stoverij met rundvlees, spek, sjalotten en jenever
Een heerlijk stoverij met rundvlees, spek, sjalotten en jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoverij met rundvlees, spek, sjalotten en jenever te bereiden
Verhit de boter en bak hierin de spekreepjes krokant. Voeg hier de sjalotten bij en laat deze licht kleuren. Bestrooi dit met de suiker en voeg het vlees en de knoflook erbij, bestrooi dit met de bloem en kruid dit met versgemalen peper en weinig zout. Schep dit alles goed door elkaar en laat het even bakken op hoog vuur. Blus dit nu af met de rode wijn en voeg de laurier en de jeneverbessen toe. Doe een deksel op de pan en laat dit ca. 1 1/2 uur op matig vuur stoven. Verwijder dan de laurier en jeneverbessen. Controleer of het vlees goed gaar is, anders nog even door laten stoven. Indien de saus te dik wordt, kunt u een scheutje water toevoegen. Maak de saus af door de graanjenever toe te voegen. Bestrooi het op het laatst met de versgehakte peterselie. Serveer dit bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes.