Recept
« Terug naar recepten
Straffe pompoen
PT60M
Straffe pompoen
Een heerlijk straffe pompoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Straffe pompoen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de ongeschilde pompoen en uien in partjes en verwijder de pitten en draadjes. Meng het verkruimelde pepertje met de salie, zout, kaneel en olijfolie tot een homogeen mengsel. Smeer de pompoen hiermee in en wikkel het spek erom.
Leg de parten pompoen, rechtstaand en naast elkaar, in een braadslede. Doe de ui en knoflook erbij. Besprenkel met olijfolie, 10 cl Leffe en kruid af met versgemalen zwarte peper.
Dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten garen in de oven. Haal de folie weg, blus met rest van de Leffe en laat goed bruin worden.
Snijd de ongeschilde pompoen en uien in partjes en verwijder de pitten en draadjes. Meng het verkruimelde pepertje met de salie, zout, kaneel en olijfolie tot een homogeen mengsel. Smeer de pompoen hiermee in en wikkel het spek erom.
Leg de parten pompoen, rechtstaand en naast elkaar, in een braadslede. Doe de ui en knoflook erbij. Besprenkel met olijfolie, 10 cl Leffe en kruid af met versgemalen zwarte peper.
Dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten garen in de oven. Haal de folie weg, blus met rest van de Leffe en laat goed bruin worden.