Recept
« Terug naar recepten
Strikjespasta met courgette en rauwe ham
PT45M
Strikjespasta met courgette en rauwe ham
Een heerlijk strikjespasta met courgette en rauwe ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Strikjespasta met courgette en rauwe ham te bereiden
1. Haal de blaadjes peterselie van de steeltjes en pel de knoflook. Zet een pan met water op en doe er de peterselie, laurier, knflook en bonen bij. Laat 40 minuten sudderen. Giet af, haal de laurier en de knoflook eruit en hou de bonen warm.
2. Snij de slablaadjes in reepjes en hak één lente-ui fijn. Fruit de ui in olijfolie en doe er de reepjes sla bij. Giet er de hete bouillon bij en laat 2 à 3 minuten koken. Mix tot een gladde pesto.
3. Hak de tweede ui fijn en snij de courgettes in fijne plakjes. Fruit de ui in wat olijfolie en doe er de courgettes bij. Bak de bonen even mee en doe er ten slotte de pesto bij. Leg de ham 5 minuten onder de hete grill tot ze krokant is.
4. Kook de pasta beetgaar en meng met de groenten. Verdeel er de plakjes ham over en werk af met wat zwarte peper.
2. Snij de slablaadjes in reepjes en hak één lente-ui fijn. Fruit de ui in olijfolie en doe er de reepjes sla bij. Giet er de hete bouillon bij en laat 2 à 3 minuten koken. Mix tot een gladde pesto.
3. Hak de tweede ui fijn en snij de courgettes in fijne plakjes. Fruit de ui in wat olijfolie en doe er de courgettes bij. Bak de bonen even mee en doe er ten slotte de pesto bij. Leg de ham 5 minuten onder de hete grill tot ze krokant is.
4. Kook de pasta beetgaar en meng met de groenten. Verdeel er de plakjes ham over en werk af met wat zwarte peper.