Recept
« Terug naar recepten
Strudel met ratatouille en fontina
PT50M
Strudel met ratatouille en fontina
Een heerlijk strudel met ratatouille en fontina recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Strudel met ratatouille en fontina te bereiden
1. Snij de aubergine in blokjes, leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze 20 minuten uitlekken, spoel ze onder stromend water en dep ze droog.
2. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in reepjes. Snij de courgettes in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak ui, knoflook, paprika en aubergine 10 minuten. Doe er de courgettes bij en bak ze 5 minuten mee. Kruid ze met peper en zout en laat alles tot kamertemperatuur afkoelen. Rooster de pijnboompitten en roer ze door de groenten.
3. Bestrijk 2 vellen filodeeg met gesmolten boter. Leg ze naast elkaar met 5 cm overlapping zodat er een rechthoek ontstaat. Leg de overige vellen er op dezelfde manier op en bestrijk weer met boter. Leg het groentenmengsel op één lange kant van de deegplak en verdeel er de in blokjes gesneden kaas over. Rol het deeg op en leg het in cirkelvorm op een bakplaat waarop je een stuk bakpapier legt. Bestrijk de rol met boter en bak hem 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat hem voor het aansnijden 10 minuten rusten. Serveer met een groene salade.
2. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in reepjes. Snij de courgettes in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak ui, knoflook, paprika en aubergine 10 minuten. Doe er de courgettes bij en bak ze 5 minuten mee. Kruid ze met peper en zout en laat alles tot kamertemperatuur afkoelen. Rooster de pijnboompitten en roer ze door de groenten.
3. Bestrijk 2 vellen filodeeg met gesmolten boter. Leg ze naast elkaar met 5 cm overlapping zodat er een rechthoek ontstaat. Leg de overige vellen er op dezelfde manier op en bestrijk weer met boter. Leg het groentenmengsel op één lange kant van de deegplak en verdeel er de in blokjes gesneden kaas over. Rol het deeg op en leg het in cirkelvorm op een bakplaat waarop je een stuk bakpapier legt. Bestrijk de rol met boter en bak hem 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat hem voor het aansnijden 10 minuten rusten. Serveer met een groene salade.