Recept
« Terug naar recepten
Struisvogelbiefstuk met appel-vijgen
PT30M
Struisvogelbiefstuk met appel-vijgen
Een heerlijk struisvogelbiefstuk met appel-vijgen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Struisvogelbiefstuk met appel-vijgen te bereiden
vijgen in stukjes snijden.
In pan met dikke bodem helft van boter verhitten.
Ui op matig vuur ca 3 min. al omscheppend fruiten.
Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 min. zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is.
Chutney op smaak brengen met zout en peper.
Intussen struisvogelbiefstukjes bestrooien met peper.
In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur 4-6 min. bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten.
Rode wijn bij bakvet in pan schenken.
Op hoog vuur tot ca de helft inkoken, aanbaksels losroeren.
Biefstukjes over 4 borden verdelen en bestrooien met wat zout.
Jus erover schenken.
Chutney ernaast scheppen.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.
In pan met dikke bodem helft van boter verhitten.
Ui op matig vuur ca 3 min. al omscheppend fruiten.
Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 min. zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is.
Chutney op smaak brengen met zout en peper.
Intussen struisvogelbiefstukjes bestrooien met peper.
In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur 4-6 min. bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten.
Rode wijn bij bakvet in pan schenken.
Op hoog vuur tot ca de helft inkoken, aanbaksels losroeren.
Biefstukjes over 4 borden verdelen en bestrooien met wat zout.
Jus erover schenken.
Chutney ernaast scheppen.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.