Recept
« Terug naar recepten
Subtropische schnitsel
PT35M
Subtropische schnitsel
Een heerlijk subtropische schnitsel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Subtropische schnitsel te bereiden
1. Splits de eierdooier van het eiwit in 2 kopjes en schenk de geroerde dooier uit in een plat bord. Strooi paneermeel op een tweede plat bord.
2. Pel de bananen, haal ze door de eierdooier en wentel ze door het paneermeel.
3. Laat de ananas in een zeef uitlekken en vang 2 eetlepels sap op.
4. Verhit olie of vet in een 180° C friteuse.
5. Verhit boter in een grote koekenpan en laat het vlees ongeveer 3 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Verwarm ondertussen een schaal voor om het vlees achteraf op te leggen.
6. Bak de bananen goudbruin in de friteuse, met 2 tegelijk gedurende 1 minuut. Laat ze uitdruipen in een vergiet.
7. Bak de schijven ananas aan elke kant 1 minuut in boter of olie. En leg ze daarna bovenop het vlees.
8. Roer het ananassap en 2 eetlepels heet water door het bakvet en giet een kwart van die mix over het vlees. De rest kunt u kwijt in een sauskom.
9. Leg de bananen naast het vlees.
2. Pel de bananen, haal ze door de eierdooier en wentel ze door het paneermeel.
3. Laat de ananas in een zeef uitlekken en vang 2 eetlepels sap op.
4. Verhit olie of vet in een 180° C friteuse.
5. Verhit boter in een grote koekenpan en laat het vlees ongeveer 3 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Verwarm ondertussen een schaal voor om het vlees achteraf op te leggen.
6. Bak de bananen goudbruin in de friteuse, met 2 tegelijk gedurende 1 minuut. Laat ze uitdruipen in een vergiet.
7. Bak de schijven ananas aan elke kant 1 minuut in boter of olie. En leg ze daarna bovenop het vlees.
8. Roer het ananassap en 2 eetlepels heet water door het bakvet en giet een kwart van die mix over het vlees. De rest kunt u kwijt in een sauskom.
9. Leg de bananen naast het vlees.