volledige benaming recept:
Sukadelap met een saus van Pinot Noir en een compote van sjalotjes met Madeira en spekjes.
Vlees gedurende 2 uur stoven
Recept
« Terug naar recepten
Sukadelap met een saus van Pinot Noir (zie opm)
PT120M
Sukadelap met een saus van Pinot Noir (zie opm)
Een heerlijk sukadelap met een saus van pinot noir (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelap met een saus van Pinot Noir (zie opm) te bereiden
Braad de sukadelapjes aan in boter en haal ze uit de pan.
Smoor een derde van de sjalotjes in de braadboter en voeg de wijn, laurier, tijm en de runderbouillon toe.
Leg de sukadelapjes weer in de saus en doe de deksel op de pan.
Stoof het vlees gedurende circa 2 uur.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Kook de saus in en bind hem licht.
Bak de schoongemaakte witlofstruikjes in 65 gram boter totdat ze beginnen te kleuren en voeg de grove mosterd toe.
Bak voor de compote het spek zeer licht uit.
Voeg de rest van de sjalotten toe en laat alles circa 10 min. smoren.
Voeg dan de Madeira toe aan de compote en laat alles stoven tot het vocht verdampt is.
Snijd de selderieknol in kleine blokjes en bak deze in 50 gram boter zachtjes gaar.
Voeg als laatste de gesnipperde selderijblaadjes toe en maak op smaak met peper en zout.
Smoor een derde van de sjalotjes in de braadboter en voeg de wijn, laurier, tijm en de runderbouillon toe.
Leg de sukadelapjes weer in de saus en doe de deksel op de pan.
Stoof het vlees gedurende circa 2 uur.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Kook de saus in en bind hem licht.
Bak de schoongemaakte witlofstruikjes in 65 gram boter totdat ze beginnen te kleuren en voeg de grove mosterd toe.
Bak voor de compote het spek zeer licht uit.
Voeg de rest van de sjalotten toe en laat alles circa 10 min. smoren.
Voeg dan de Madeira toe aan de compote en laat alles stoven tot het vocht verdampt is.
Snijd de selderieknol in kleine blokjes en bak deze in 50 gram boter zachtjes gaar.
Voeg als laatste de gesnipperde selderijblaadjes toe en maak op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Bert Allers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke zegt:
asterix zegt:
Erik Porsul zegt:
Je kunt ook een klein flesje Madeira kopen bij Appie H, voor (ik meen) onder de vijf Euri! Grtjs en eet smakkelijk!;):p:D
slaatje zegt:
Groetjes Gerda:;):p
bertal zegt:
Ik heb het recept reeds aangepast, je kan al een fles madeira kopen voor rond de 15 euro of je kan ook marsala gebruiken, maar dat ligt aan het recept.
Madeira laat zich goed bewaren, fles moet wel recht op staan, en niet liggen zoals wijn.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Inderdaad wordt de compote gelijk opgediend.
veel succes.
m.v.g. Bert Allers:);)