KookJij

Sukadelap met een saus van Pinot Noir (zie opm)

Een heerlijk sukadelap met een saus van pinot noir (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sukadelap met een saus van Pinot Noir (zie opm) te bereiden

Braad de sukadelapjes aan in boter en haal ze uit de pan.
Smoor een derde van de sjalotjes in de braadboter en voeg de wijn, laurier, tijm en de runderbouillon toe.
Leg de sukadelapjes weer in de saus en doe de deksel op de pan.
Stoof het vlees gedurende circa 2 uur.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Kook de saus in en bind hem licht.

Bak de schoongemaakte witlofstruikjes in 65 gram boter totdat ze beginnen te kleuren en voeg de grove mosterd toe.

Bak voor de compote het spek zeer licht uit.
Voeg de rest van de sjalotten toe en laat alles circa 10 min. smoren.
Voeg dan de Madeira toe aan de compote en laat alles stoven tot het vocht verdampt is.

Snijd de selderieknol in kleine blokjes en bak deze in 50 gram boter zachtjes gaar.
Voeg als laatste de gesnipperde selderijblaadjes toe en maak op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Bert Allers)

volledige benaming recept:
Sukadelap met een saus van Pinot Noir en een compote van sjalotjes met Madeira en spekjes.

Vlees gedurende 2 uur stoven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Anna:
Inderdaad wordt de compote gelijk opgediend.
veel succes.
m.v.g. Bert Allers:);)
ineke

ineke zegt:
haha dat stond er al.
ineke

ineke zegt:
Dit lijkt me een lekker recept. Ik las dat madera te duur zou zijn, kijk dan eens bij de betere supermarkt daar heb je speciaal flesjes om te verwerken in het eten, je kunt het niet drinken.
Anna

Anna zegt:
Wordt de compote opgediend bij het vlees of de groenten?
Lijkt me heerlijk!
asterix

asterix zegt:
Hi Bert, Dit heb ik net nog vergeten te vermelden!! Lijkt me weer heerlijk!!!!! Grtjs en eet smakkelijk!;):p:D
Erik Porsul

Erik Porsul zegt:
Hi allemaal,
Je kunt ook een klein flesje Madeira kopen bij Appie H, voor (ik meen) onder de vijf Euri! Grtjs en eet smakkelijk!;):p:D
slaatje

slaatje zegt:
Dank je wel voor de snelle reactie. Ik investeer dan die 15 euro wel komt misschien nog wel eens in een ander recept voor.
Groetjes Gerda:;):p
bertal

bertal zegt:
Slaatje (Gerda):
Ik heb het recept reeds aangepast, je kan al een fles madeira kopen voor rond de 15 euro of je kan ook marsala gebruiken, maar dat ligt aan het recept.
Madeira laat zich goed bewaren, fles moet wel recht op staan, en niet liggen zoals wijn.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Even een p.sje,
Kan de Madeira vervangen worden, is nog al duur in aanschaf is mijn ervaring met een ander recept. :p:p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert, wij zijn dol op stoofvlees en dit lijkt me erg lekker maar is de hoeveelheid boter
(300 gram) niet wat aan de hoge kant. Moet de selderieknol echt in 500 gram boter gaar gemaakt worden? Ben benieuwd.
Groetjes Gerda
:p