Recept
« Terug naar recepten
Sukadestoof uit de Veneto
PT3200M
Sukadestoof uit de Veneto
Een heerlijk sukadestoof uit de veneto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
3200 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadestoof uit de Veneto te bereiden
*Alle ingrediënten van de marinade goed mengen en roeren.
*Het vlees gedurende 48 uur marineren in de koelkast (zorg wel dat het vlees ONDER staat).
*Na 2 dagen:
1) vlees er uit halen en in een paar eetlepels olie aan alle kanten dichtschroeien.
2) marinade zeven en vloeibare gedeelte voor de helft inkoken en dat bij het vlees doen in een grote pan.
3) De groentes zonder kruiden op hoog vuur met 3 eetlepels tomatenconcentraat en 2 eetlepels bloem garen/bakken en als de groentes zacht geworden zijn afblussen met 400 cc. bouillon
*Nu het vlees met de ingekookte marinade en de gebakken groentes + bouillon in een grote pan doen en wegzetten in de oven gedurende 1 uur op 160 °C.
*Daarna de oven zetten op 140 °C en weer een 1 uur wegzetten.
*Tenslotte nog 1 uur wegzetten op 120 °C.
*Intussen de pot met zilveruitjes sauteren in boter tot ze ietsje zacht geworden zijn
OPDIENEN: de puree en het vleesgerecht op voorverwarmde borden scheppen en 1 flinke eetlepel gesauteerde uitjes er bij geven.
*Het vlees gedurende 48 uur marineren in de koelkast (zorg wel dat het vlees ONDER staat).
*Na 2 dagen:
1) vlees er uit halen en in een paar eetlepels olie aan alle kanten dichtschroeien.
2) marinade zeven en vloeibare gedeelte voor de helft inkoken en dat bij het vlees doen in een grote pan.
3) De groentes zonder kruiden op hoog vuur met 3 eetlepels tomatenconcentraat en 2 eetlepels bloem garen/bakken en als de groentes zacht geworden zijn afblussen met 400 cc. bouillon
*Nu het vlees met de ingekookte marinade en de gebakken groentes + bouillon in een grote pan doen en wegzetten in de oven gedurende 1 uur op 160 °C.
*Daarna de oven zetten op 140 °C en weer een 1 uur wegzetten.
*Tenslotte nog 1 uur wegzetten op 120 °C.
*Intussen de pot met zilveruitjes sauteren in boter tot ze ietsje zacht geworden zijn
OPDIENEN: de puree en het vleesgerecht op voorverwarmde borden scheppen en 1 flinke eetlepel gesauteerde uitjes er bij geven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Kan natuurlijk ook met andere rode wijnen, andere vleessoorten, enz.