Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse bananen
PT15M
Surinaamse bananen
Een heerlijk surinaamse bananen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Neshiem
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse bananen te bereiden
Oven matig warm. (150 a 175 gr.C)
De schil van de bananen verwijderen. Leg ze in de ovenschaal.
Roer de bruine suiker door de sinaasappelsap. (indien gewenst kun je meer sap nemen)
Giet de saus over de bananen.
Bedek het geheel met de kokos en schuif de schaal in de oven tot de kokos mooi lichtbruin is gekleurd.
De schil van de bananen verwijderen. Leg ze in de ovenschaal.
Roer de bruine suiker door de sinaasappelsap. (indien gewenst kun je meer sap nemen)
Giet de saus over de bananen.
Bedek het geheel met de kokos en schuif de schaal in de oven tot de kokos mooi lichtbruin is gekleurd.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De schoondochter van mijn zus op Curaçao is een Hindoestaanse uit Suriname. We wisselen vaker recepten uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Hiervoor neem je gewone bananen, dus geen bakbananen. En schil ze gewoon zoals je je dat ook doet als je een banaan eet.(ik neem aan dat je die dan schilt of in ieder geval de schil eraf haalt. Gr.:)
bollehans zegt:
apu zegt:
bollehans zegt:
Anna zegt:
Deze banaan gaat bij mijn favorieten:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.
apu zegt: