KookJij

surinaamse kip

Een heerlijk surinaamse kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe surinaamse kip te bereiden

doe alle kruiden behalve de salambladeren in een keukmachine. het laos en gember mag grof zijn..
marineer het vlees met deze kruidenpasta en het salamblad een avond van te voren.
doe alles in een stevige zak en bind hem goed vast. dat hij niet kan lekken en zet hem in de koelkast
af en toe het vlees schudden.. dat het goed marineert

haal het vlees een uur voor het te braden uit de koelkast. dat hij op temperatuur komt.
braad hem dan ongeveer half uur - 3 kwartier op zacht vuur met de deksel erop. regelmatig om draaien.

zelf zet ik hem een half uur op 220 graden in de over en daarna 5-7 minuten op de grill..

Mijn kookverhaal (ron sij....)

Ik heb dit recept ontvangen van een goede kennis van mij.
Alle credits voor dit overheerlijke kip recept komt dan ook haar toe

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sensowier

sensowier zegt:
Was nog niet klaar met mijn reactie, je kunt het ook bij de Jumbo krijgen en ik denk ook wel bij AH.
Anders doe er wat geplette anijszaadjes in, 1 flinke theelepel. Dat is denk ik overal te krijgen, je hebt ook bij de koffie afdeling blokjes suiker met anijs weet alleen niet het merk meer, kun je in melk doen en in de koffie, dat moeten ze overal wel hebben. Succes, carmen.
sensowier

sensowier zegt:
Kentjur is heeeeel wat anders dan gember, het smaakt naar anijs. Zoetig.
Anna

Anna zegt:
Ha wijffie,
Jou kennende (al heb ik nog niks van je geproefd;);)) zal er waarschijnlijk niks mis mee zijn! :D:D
Maar hij gebruikt zowel verse gember als kentjur poeder, dus je zal het niet echt missen. Beetje djahee toevoegen lost het wel op, denk ik.
;);)
grietje56

grietje56 zegt:
Oké lieve vriendin, gemberwortel staat al in het recept, ik doe er dan nog maar djahee in of kijk wel ff wat ik voor lekkers in mijn tuintje heb, het wordt vast ergggg lekkerrrr....;):)
Anna

Anna zegt:
Ha Joke,
Het is naar mijn idee kentjur, dat kan je vergelijken met gember. Dus djahee of verse gember is een goede vervanger. Succes met je pannetje!;);)
grietje56

grietje56 zegt:
Kan iemand mij de 'smaak' van kantjoor of kentjoer uitleggen? Ik wil het nl. gaan maken in mijn nieuwe wesco ;)en op verzoek van één van mijn broers wil hij graag Surinaamse Kip. Dit recept lijkt me zo onwijs lekker dat ik dat wil maken als 'borrelhapje'op mijn verjaardag. :)
Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal zullen smullen! Dus wanneer iemand me kan vertellen wat een goed alternatief is voor deze specerij, graag! We hebben hier nl. geen toko of oosterse markt, helaas!:?
C.Renfurm

C.Renfurm zegt:
Een heerlijk en ook vaak
klaargemaakt gerecht!:D
Jose Heida

Jose Heida zegt:
Wat een heerlijk recept. Wij eten het regelmatig:p
ron

ron zegt:
hoi egbert,
ik doe de zak open en kiep het zo in een open ovenschaal. marinade en al.
Egbert

Egbert zegt:
Ziet er lekker uit. Braad je de marinade ook mee? Of veeg je die er eerst af? Mijn ervaring is namelijk dat de ketjap bij het bakken/braden wel eens wil verbranden.
ron

ron zegt:
ik draai de kip niet, tot ik het ga grillen. dan draai ik het 1 keertje.
In combinatie met de javaanse bami (ook hier) is het erg lekker.
Anna

Anna zegt:
dank!
Ik ga dit gauw maken, ben zelf 2x in Suriname geweest, en oh, oh, wat een heerlijke gerechten!
Als je de kip in de oven bereid, moet-ie dan ook gedraaid worden?
En in een open braadslee of gesloten?
ron

ron zegt:
Anna,
ik heb het in de toko gekocht met de naam "kentjoer"

Anna

Anna zegt:
Is er nog een andere benaming voor kantjoor poeder, ik ken dit kruid niet.