Ik heb dit recept ontvangen van een goede kennis van mij.
Alle credits voor dit overheerlijke kip recept komt dan ook haar toe
Recept
« Terug naar recepten
surinaamse kip
PT45M
surinaamse kip
Een heerlijk surinaamse kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ron sij....
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe surinaamse kip te bereiden
doe alle kruiden behalve de salambladeren in een keukmachine. het laos en gember mag grof zijn..
marineer het vlees met deze kruidenpasta en het salamblad een avond van te voren.
doe alles in een stevige zak en bind hem goed vast. dat hij niet kan lekken en zet hem in de koelkast
af en toe het vlees schudden.. dat het goed marineert
haal het vlees een uur voor het te braden uit de koelkast. dat hij op temperatuur komt.
braad hem dan ongeveer half uur - 3 kwartier op zacht vuur met de deksel erop. regelmatig om draaien.
zelf zet ik hem een half uur op 220 graden in de over en daarna 5-7 minuten op de grill..
marineer het vlees met deze kruidenpasta en het salamblad een avond van te voren.
doe alles in een stevige zak en bind hem goed vast. dat hij niet kan lekken en zet hem in de koelkast
af en toe het vlees schudden.. dat het goed marineert
haal het vlees een uur voor het te braden uit de koelkast. dat hij op temperatuur komt.
braad hem dan ongeveer half uur - 3 kwartier op zacht vuur met de deksel erop. regelmatig om draaien.
zelf zet ik hem een half uur op 220 graden in de over en daarna 5-7 minuten op de grill..
Mijn kookverhaal (ron sij....)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Jou kennende (al heb ik nog niks van je geproefd;);)) zal er waarschijnlijk niks mis mee zijn! :D:D
Maar hij gebruikt zowel verse gember als kentjur poeder, dus je zal het niet echt missen. Beetje djahee toevoegen lost het wel op, denk ik.
;);)
grietje56 zegt:
Anna zegt:
Het is naar mijn idee kentjur, dat kan je vergelijken met gember. Dus djahee of verse gember is een goede vervanger. Succes met je pannetje!;);)
grietje56 zegt:
Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal zullen smullen! Dus wanneer iemand me kan vertellen wat een goed alternatief is voor deze specerij, graag! We hebben hier nl. geen toko of oosterse markt, helaas!:?
Egbert zegt:
ron zegt:
In combinatie met de javaanse bami (ook hier) is het erg lekker.
Anna zegt:
Ik ga dit gauw maken, ben zelf 2x in Suriname geweest, en oh, oh, wat een heerlijke gerechten!
Als je de kip in de oven bereid, moet-ie dan ook gedraaid worden?
En in een open braadslee of gesloten?
sensowier zegt:
Anders doe er wat geplette anijszaadjes in, 1 flinke theelepel. Dat is denk ik overal te krijgen, je hebt ook bij de koffie afdeling blokjes suiker met anijs weet alleen niet het merk meer, kun je in melk doen en in de koffie, dat moeten ze overal wel hebben. Succes, carmen.