Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse kip kerrie
PT60M
Surinaamse kip kerrie
Een heerlijk surinaamse kip kerrie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse kip kerrie te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bouten in karbonades en drumsticks. Smelt de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Leg ze in een schaal. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet en schep de tomaten, kerriepoeder, suiker en piment erdoor. Bak alles al omscheppend tot het lekker gaat ruiken. Leg de stukken kip in de braadslede en schenk de bouillon erbij. Schuif de braadslede in de oven en laat de kip in 40-50 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
margriet zegt:
mstee zegt:
romana zegt: