KookJij

Surinaamse kip kerrie

Een heerlijk surinaamse kip kerrie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surinaamse kip kerrie te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bouten in karbonades en drumsticks. Smelt de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Leg ze in een schaal. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet en schep de tomaten, kerriepoeder, suiker en piment erdoor. Bak alles al omscheppend tot het lekker gaat ruiken. Leg de stukken kip in de braadslede en schenk de bouillon erbij. Schuif de braadslede in de oven en laat de kip in 40-50 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

romana

romana zegt:
Dit gerecht is heel lekker.
margriet

margriet zegt:
een tip van een indische familie. Kook de kip eerst even een minuuty of 10 en dan op de gebruikelijke manier dan hoeft het niet zo lang te bakken:D
mstee

mstee zegt:
Ik heb het gisteren gemaakt en het was verrukkelijk maar ik moets het wel wat langer in de oven doen want de kip was niet helemaal gaar!
margriet

margriet zegt:
helemaal goed we gaan het a.s zondag eten:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ja je doet alles in de braadslede.
majoa

majoa zegt:
als de kip in de oven gaat moet het groentemengsel er dan ook bij?