Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse Kippensoep van Tante Fee
PT180M
Surinaamse Kippensoep van Tante Fee
De keuken in Surinaame wordt bepaald door de diverse bevolkingsgroepen: Afro Surinamers, Javanen, Hindoestanen, Gemengden, Inheemsen (Indianen), Chinezen en Europeanen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de Surinaamse kippensoep duidelijke invloeden toont van de javanen en Hindoestanen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse Kippensoep van Tante Fee te bereiden
- Doe de stukken kip met de ui, knoflook, gember, sereh, piment en peper in de grote pan met 2 liter water.
- Breng aan de kook en laat dan de inhoud op een zacht vuurtje gedurende 1 uur en drie kwartier trekken voor een mooie bouillon.
- Haal de pan van het vuur, verwijder de kip daaruit en zeef an de inhoud van de pan. Vang de bouillon op in een schone pan. Gooi de inhoud van de zeef weg. Verwijder dan de botten uit de gekookte kippendijen en snijd het vlees klein. Zet apart.
- Verhit de rijstolie en fruit daarin aan de uien en knoflook, tot de uien glazig zien
- Voeg toe de fijngemaakte kemiri, de kerrie, ketoembar, kunyit, laos, sambal en ketjap met enkele eetlepels bouillon. Roer door, vermeng goed en schraap de bodem van de pan schoon.
- Voeg deze mix toe aan de bouillon in de pan en breng dit rustig aan de kook.
- Voeg dan toe de selderij, de blaadjes purut en de kleingesneden kip en laat dit gedurende 45 minuten sudderen. Roer zo nu en dan.
- Breng de bouilon met kip op smaak met Nam Pla.
- Verdeel de mihoen over koppen / borden evenala de geprakte harde eieren. Schep de soep daarover en garneer rijkelijk met bieslook.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een Riesling Kabinett Trocken of warme thee.