Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse sambal van Madame Jeanette
PT30M
Surinaamse sambal van Madame Jeanette
Een heerlijk surinaamse sambal van madame jeanette recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Surinaams koken - Ze Kookt 101112
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse sambal van Madame Jeanette te bereiden
Haal de steeltjes van de pepers en doe ze in een blender of staafmixer.
De geschilde uien en knoflook erbij doen en helemaal fijnmalen.
Dan de azijn, suiker en het zout toevoegen met een scheutje zonnebloemolie.
Citroensap er doorheen roeren.
Je kunt zelf naar eigen smaak varieren door wat meer of minder van de verschillende ingrediënten toe te voegen.
Als je gele Madame Jeanette pepers gebruikt is het ook lekker om 2 grote tomaten toe te voegen.
Deze maal je samen fijn met de pepers.
De tomaten kunnen ook gebruikt worden als je de rode variant gebruikt.
De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot in de koelkast.
De geschilde uien en knoflook erbij doen en helemaal fijnmalen.
Dan de azijn, suiker en het zout toevoegen met een scheutje zonnebloemolie.
Citroensap er doorheen roeren.
Je kunt zelf naar eigen smaak varieren door wat meer of minder van de verschillende ingrediënten toe te voegen.
Als je gele Madame Jeanette pepers gebruikt is het ook lekker om 2 grote tomaten toe te voegen.
Deze maal je samen fijn met de pepers.
De tomaten kunnen ook gebruikt worden als je de rode variant gebruikt.
De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot in de koelkast.
Sascha zegt: