KookJij

Surinaamse sambal van Madame Jeanette

Een heerlijk surinaamse sambal van madame jeanette recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Surinaams koken - Ze Kookt 101112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surinaamse sambal van Madame Jeanette te bereiden

Haal de steeltjes van de pepers en doe ze in een blender of staafmixer.
De geschilde uien en knoflook erbij doen en helemaal fijnmalen.
Dan de azijn, suiker en het zout toevoegen met een scheutje zonnebloemolie.
Citroensap er doorheen roeren.
Je kunt zelf naar eigen smaak varieren door wat meer of minder van de verschillende ingrediënten toe te voegen.
Als je gele Madame Jeanette pepers gebruikt is het ook lekker om 2 grote tomaten toe te voegen.
Deze maal je samen fijn met de pepers.
De tomaten kunnen ook gebruikt worden als je de rode variant gebruikt.
De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sascha

Sascha zegt:
Ja Sandra, daar vraag je me wat. Ik krijg regelmatig recepten van iedereen en als ik tijd heb, voer ik ze in. Dit recept heb ik ook ooit gekregen van iemand en ken de originele bron niet. Dus het zou een beetje uitvogelen zijn hoeveel madame jeanettes je moet gebruiken. Maar ik zou er minstens 6 gebruiken en misschien wel 10.
sandra

sandra zegt:
Wat is een flinke hoeveelheid pepers?