KookJij

Sutlu = rijsttoetje

Een heerlijk sutlu = rijsttoetje recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sutlu = rijsttoetje te bereiden

Giet de melk in een pan en zet hem op laag vuur.
Spoel de rijst in een zeef tot het water helder is.
Voeg de rijst vervolgens met de suiker in de melk toe.
Roer de mengsel regelmatig met een houten lepel tot de rijst goed gaar is en om aanbranden te vermijden.
Verdeel de pudding over kleine kommetjes en bestrooi ze met kaneelpoeder en nootjeskruimel.
Even in de oven tot de bovenlaag licht bruin verkleurd is.
Laat ze afkoelen en smullen!…

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Laila

Laila zegt:
Ik ga deze eens uitproberen straks!
ayse

ayse zegt:
Hi John.

Je kan als je van honing houd ook de kaneel eens vervangen voor honing Hmmm :p
YW :D
John

John zegt:
Heerlijk toetje, nu al een favoriet!! THX:p
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hi Esther
Eeerlijk gezegd heb ik nog geen ervaring met dessertrijst bij dit toetje.
Ik zou zeggen probeer het uit en laat het mij dan weten of het goed gegaan is.;):).
Groetjes Ayse:D
esther68

esther68 zegt:
Geen snelkookrijst. Maar wel dessertrijst?