Recept
« Terug naar recepten
Sutlu = rijsttoetje
PT30M
Sutlu = rijsttoetje
Een heerlijk sutlu = rijsttoetje recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
81
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sutlu = rijsttoetje te bereiden
Giet de melk in een pan en zet hem op laag vuur.
Spoel de rijst in een zeef tot het water helder is.
Voeg de rijst vervolgens met de suiker in de melk toe.
Roer de mengsel regelmatig met een houten lepel tot de rijst goed gaar is en om aanbranden te vermijden.
Verdeel de pudding over kleine kommetjes en bestrooi ze met kaneelpoeder en nootjeskruimel.
Even in de oven tot de bovenlaag licht bruin verkleurd is.
Laat ze afkoelen en smullen!…
Spoel de rijst in een zeef tot het water helder is.
Voeg de rijst vervolgens met de suiker in de melk toe.
Roer de mengsel regelmatig met een houten lepel tot de rijst goed gaar is en om aanbranden te vermijden.
Verdeel de pudding over kleine kommetjes en bestrooi ze met kaneelpoeder en nootjeskruimel.
Even in de oven tot de bovenlaag licht bruin verkleurd is.
Laat ze afkoelen en smullen!…
Laila zegt: