Dit is een basisrecept.
Je kunt ook rag fijne sliertjes wortel of rettich toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
Sweet chilisaus
PT25M
Sweet chilisaus
Lekker pittige sweet chili van verse producten
Recept van:
Edwin van de Wege
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
0 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.aziatische-ingredienten.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sweet chilisaus te bereiden
Pepers in kleine dunne ringen of blokjes snijden.
Knoflook fijn snijden.
Gember wortel schillen en fijn raspen.
De rijstazijn, suiker en zout verwarmen en de overige ingredienten toevoegen.
Alles heel zachtjes laten inkoken tot het stroopachtig wordt.
Als de saus te dun blijft kun jet het ook binden met een maiazenapapje.
Knoflook fijn snijden.
Gember wortel schillen en fijn raspen.
De rijstazijn, suiker en zout verwarmen en de overige ingredienten toevoegen.
Alles heel zachtjes laten inkoken tot het stroopachtig wordt.
Als de saus te dun blijft kun jet het ook binden met een maiazenapapje.
Bobby zegt:
Gr.