Recept
« Terug naar recepten
T-Bonesteaks met Tomatensaus
PT45M
T-Bonesteaks met Tomatensaus
Een heerlijk t-bonesteaks met tomatensaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe T-Bonesteaks met Tomatensaus te bereiden
*T-bone steaks droog deppen,insmeren met knoflook-purée en bestrooien met grof gehakte peper-mix en even wegzetten.
*In anti-aanbak pan olie verhitten en uien + knoflook + lombok glazig aanfruiten,dan achtereenvolgens met enige tussen pozen toevoegen de paprika,bruine basterdsuiker,
de ketjap en de azijn.Laat dit even doorpruttelen en maak af op smaak met peper en zout.
*Vlak voor het gebruik de korianderblaadjes er door roeren.
Kan zowel warm als koud worden gebruikt.
*Het vlees lichtjes in kwasten met rijstolie en op de reeds voorverhitte grillpan leggen.
Afhankelijk voor de voorkeur voor rood,rosé of doorgebakken vlees aan elke zijde 4 - 10 minuten laten garen.Pas als het vlees klaar is en even heeft "gerust" naar smaak met grof zeezout bestrooien.
*In anti-aanbak pan olie verhitten en uien + knoflook + lombok glazig aanfruiten,dan achtereenvolgens met enige tussen pozen toevoegen de paprika,bruine basterdsuiker,
de ketjap en de azijn.Laat dit even doorpruttelen en maak af op smaak met peper en zout.
*Vlak voor het gebruik de korianderblaadjes er door roeren.
Kan zowel warm als koud worden gebruikt.
*Het vlees lichtjes in kwasten met rijstolie en op de reeds voorverhitte grillpan leggen.
Afhankelijk voor de voorkeur voor rood,rosé of doorgebakken vlees aan elke zijde 4 - 10 minuten laten garen.Pas als het vlees klaar is en even heeft "gerust" naar smaak met grof zeezout bestrooien.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN met bv gefrituurde aardappelen + knoflook saus en een frisse salade.