*OPdienen als onderdeel van een maaltijd of als los ge-
recht.
We drinken hierbij een mooie rode wijn
Recept
« Terug naar recepten
T-Bonesteaks uit het Middenoosten
PT720M
T-Bonesteaks uit het Middenoosten
T-bone steak bevat vlees van de dunne lende (entrecôte) aan de ene zijde van het lange bot en vlees van de haas an de andere zijde van het lange bot.Het entrec14ô-deel is groter dan het haas-deel en bevat ook veel meer vet.
De mooiste T-bone steaks komen van het Italiaanse Chianina rund en van het Japanse Wagyu rund.
Als het haas deel breder is dan 4 cm en dikker dan 3 cm noemen wet een Porterhousesteek.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe T-Bonesteaks uit het Middenoosten te bereiden
*Begin met het kruidenmengsel te maken
*Doe dit kruidenmensel bij 6 eetlepels olijf olie en meng dit goed.
*Smeer hiermee de t-bone steaks in en verpak ze dan individueel in alu-folie of vershoud folie
*Laat een nacht intrekken
*Nogeens lichtjes inkwasten vlak voor de bereiding:
In principe is het een kwestie van persoonlijke ervaring op het apparaat dat je altijd gebruikt.De volgende tijden (net zoals alle tijden bij de recepten) zijn slechts indicaties!!!
GRILLPAN: 4 minuten aan elke zijde
BAKPAN (staal,gietijzer):4 minuten aan elke zijde
BBQ:5 minuten aan elke zijde
OVENGRILL (in het midden) Oven op 220-240 :5-6 minuten
OVENGRILL:Op 180-200 7-8 minuten
BEDENK HIERBIJ : Het vlees van het haas-deel is eerder gaar dan het vlees van het entrecôt-deel
*Doe dit kruidenmensel bij 6 eetlepels olijf olie en meng dit goed.
*Smeer hiermee de t-bone steaks in en verpak ze dan individueel in alu-folie of vershoud folie
*Laat een nacht intrekken
*Nogeens lichtjes inkwasten vlak voor de bereiding:
In principe is het een kwestie van persoonlijke ervaring op het apparaat dat je altijd gebruikt.De volgende tijden (net zoals alle tijden bij de recepten) zijn slechts indicaties!!!
GRILLPAN: 4 minuten aan elke zijde
BAKPAN (staal,gietijzer):4 minuten aan elke zijde
BBQ:5 minuten aan elke zijde
OVENGRILL (in het midden) Oven op 220-240 :5-6 minuten
OVENGRILL:Op 180-200 7-8 minuten
BEDENK HIERBIJ : Het vlees van het haas-deel is eerder gaar dan het vlees van het entrecôt-deel
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Net wat ik nodig had, de baktijden kloppen aardig ( 4 min) Hoe kom je aan die marinade mix? groeten Hans:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)