Recept
« Terug naar recepten
Taart met kersen-aardbeien in een bladerdeegkorst
PT40M
Taart met kersen-aardbeien in een bladerdeegkorst
Een heerlijk taart met kersen-aardbeien in een bladerdeegkorst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart met kersen-aardbeien in een bladerdeegkorst te bereiden
Verwijder het vocht van de kersen bereid de pudding zoals vermeld staat op de verpakking maar voeg het vocht van de kersen bij de melk. Laat de pudding afkoelen.
Leg het deeg met pakpapier in de taartvorm 24cm duw aan het overtollige deeg eraf rollen met de deegrol.
Vul de taart met pudding verdeel de kersen en in stukken gesneden aardbeien over de pudding.
Rol de rest van het deeg uit met een beetje bloem en leg deze over de taart en duw lichtjes aan aan de rand van het deeg.
Bak de taart 40 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Leg het deeg met pakpapier in de taartvorm 24cm duw aan het overtollige deeg eraf rollen met de deegrol.
Vul de taart met pudding verdeel de kersen en in stukken gesneden aardbeien over de pudding.
Rol de rest van het deeg uit met een beetje bloem en leg deze over de taart en duw lichtjes aan aan de rand van het deeg.
Bak de taart 40 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mimi Emmanouil zegt:
Ik krijg volgende week bezoek. Dus zocht ik naar een receptje voor een lekkere taart te maken en zo kwam ik weer eens bij u terecht.
Ammi wat ziet deze taart er lekker uit.
Ik heb alles in huis en ............. Eerst een voor mezelf eens uit proberen en dan voor mijn vriendinnen.
Maar ik weet nu al, al wat u maakt een op deze " fantastische" site zet kan niet anders dan ONGELOFELIJK lekker zijn.
Vriendelijke groetjes van
Mimi
Hilde Dumont zegt:
Groetjes Hilde