Recept
« Terug naar recepten
Taartjes met praliné puur
PT45M
Taartjes met praliné puur
Een heerlijk taartjes met praliné puur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
cotedor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartjes met praliné puur te bereiden
Vermeng met de vingertoppen de gezeefde bloem en de boter tot een kruimelige massa. Vermeng het met het ei en de suiker en kneed het deeg vlug tot een bol. Laat het deeg minstens 1/2 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en verdeel het over 4 beboterde taartvormpjes en bak de taartbodems blind (gevuld met gedroogde bonen of kleibolletjes) gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Verwarm de room. Smelt de in stukjes gesneden chocolade in de warme room. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door de chocolade.
Vul de taartjes met deze crème.
Verwarm de room. Smelt de in stukjes gesneden chocolade in de warme room. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door de chocolade.
Vul de taartjes met deze crème.