Kruidenmix:
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
2 tenen fijngehakte knoflook
1 halve theelepel chilipoeder
een beetje zout naar smaak
1 klein blikje tomatenpuree
alles mengen en bij het rulbakken van het gehakt toevoegen
De frieten kan je het beste op deze manier maken (ervaring ermee) anders word het een kleffe natte zooi.
Door ze even voor te koken zijn ze gaar en worden ze in de oven lekker krokant. (het gehakt maakt ze weer zachter)
Je kan de kidneybonen natuurlijk ook vervangen door bruine bonen, snijbonen, sperciebonen, wat je maar lekker vind!
Recept
« Terug naar recepten
Taco kapsalon
PT45M
Taco kapsalon
ik noem dit "comfortfood", heerlijk!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taco kapsalon te bereiden
- Aardappels schillen en frieten van snijden.
- Frieten eerst 10 minuten voorkoken.
- Daarna kunnen ze op een bakplaat de oven in voor 25 minuten op 220C, na 12 minuten even omscheppen.
- Intussen het gehakt rul bakken met de tacokruiden.
- De ijsbergsla, ui, tomaat, paprika en komkommer fijnsnijden in blokjes.
- De mais en kidneybonen afspoelen en laten uitlekken.
- De frieten in een ovenschaal scheppen, hierover het gehakt verdelen.
- De paprika, mais, uien, bonen, jalapenopepers en kaas er over verdelen.
- Even in de oven van 220C zetten tot de kaas gesmolten is.
- Serveren met de sla, tomaat en komkommer op tafel en naar smaak zure room erbij.
Cor van den Boom zegt:
Voor herhaling vatbaar