KookJij

Taco schotel

Een heerlijk taco schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taco schotel te bereiden

-Uit 4 plakken bladerdeeg een rondje uitdrukken (met behulp van een beker of glas met wijde hals) de rondjes bewaren.
-De andere 4 plakken bladerdeeg insmeren met het losgeklopte ei.
-De uitgestoken 4 plakken bladerdeeg erop leggen.
-Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en de uitgestoken rondjes erbij leggen.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken tot ze mooi goudbruin zijn.
-Uit de oven halen en laten afkoelen.
-Het gehakt in een pan rul bakken en de knoflook, paprika en de zakjes tacokruiden erbij doen.
-Een halve beker water erbij doen en op laag vuur zonder deksel laten pruttelen voor ongeveer 10 minuutjes af en toe goed doorroeren.
-Intussen de sla mengen met de mais en de tomaten.
-5 eetlepels mayonaise mengen met het water, peper, zout, peterselie en een beetje aromatpoeder naar smaak.
-Dit door de sla roeren.
-De kidneybonen onder een warme kraan goed afspoelen en laten uitlekken.
-De sperziebonen mengen met het gesnipperd uitje, 5 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel azijn.
-Kruiden met wat peper en zout.
-Dan de opmaak van het bord:
-Leg op ieder bord een bladerdeegbakje en verdeel het gehakt over de bakjes, het mag er best overheen lopen.
-Schep wat chilisaus over het gehakt en bestrooi met de cheddarkaas, dan kan deze al een beetje smelten en leg er het uitgesneden rondje bladerdeeg erbovenop.
-Leg er een bergje sla naast, daarnaast een bergje kidneybonen en daarnaast een bergje wittekoolsalade en de sperziebonen.
-Bestrooi de groenten met nog een beetje aromatpoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst