Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip
PT15M
Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip
Een heerlijk tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tjep Hoekstra
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
30 kCal energie
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
IGLO
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip te bereiden
1. Bereid spinazie in magnetron. 5 eetl water voor 1-2- deelblokjes,
50 ml voor 3-4- deelblokjes
2. Kook tagliatelle volgens bereidingswijze op verpakking. Giet de
pasta af
3. Pel en snipper ondertussen de uit en pers de knoflook
4. Verhit de olie in een koejkepan en fruit de ui en knoflook ca. 3
minuten.
Bak de gerookte kipreepjes 1 minuut mee
5. Roer de spinazie en de kookroom door het mengsel. Voeg
paprikapoeder en naar smaak zout en peper toe en breng aan
de kook.
6. Voeg de tagliatelle en de kaas toe aan het spinaziemengsel en
roer het geheel om.
7. Verdeel de pasta over de borden.
50 ml voor 3-4- deelblokjes
2. Kook tagliatelle volgens bereidingswijze op verpakking. Giet de
pasta af
3. Pel en snipper ondertussen de uit en pers de knoflook
4. Verhit de olie in een koejkepan en fruit de ui en knoflook ca. 3
minuten.
Bak de gerookte kipreepjes 1 minuut mee
5. Roer de spinazie en de kookroom door het mengsel. Voeg
paprikapoeder en naar smaak zout en peper toe en breng aan
de kook.
6. Voeg de tagliatelle en de kaas toe aan het spinaziemengsel en
roer het geheel om.
7. Verdeel de pasta over de borden.
Mijn kookverhaal (Tjep Hoekstra)
Eventueel de gerookte kip vervangen door gerookte zalm