Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met garnalen
PT30M
Tagliatelle met garnalen
Tagliatelle met garnalen
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
https://miljuschka.nl/tagliatelle-met-garnalen/?fbclid=IwAR0g_9HXWmmEw3ChJVvaaXjjLFRhY12YgNakBEry8kvSVFygdbp4XdMW3Wc
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met garnalen te bereiden
- Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien aan tot deze mooi glazig zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Voeg de room en tomaten toe en breng op smaak met peper en zout en tabasco.
- Laat 20 minuten rustig koken zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheut olie in een andere pan en bak hierin de garnalen kort roze en nét gaar.
- Flambeer ze – eventueel – met cognac (zet hiervoor je afzuigkap uit!).
- Voeg de gebakken garnalen op het laatst toe aan de saus.
- Serveer de saus met de pasta en strooi de verse peterselie en/of basilicum erover.
- Rasp de Parmezaanse kaas erover.