Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met paddenstoelen
PT30M
Tagliatelle met paddenstoelen
Een heerlijk tagliatelle met paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tagliatelle met paddenstoelen te bereiden
Laat de boleten 15 minuten weken in warm water. Laat ze uitlekken, snipper ze fijn. Zeef het weeknat.
Wrijf de cantharellen droog schoon. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schud de pan voorturend om, zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
Bak de cantharellen kort op een hevig vuur. Doe er de boleten, de knoflook en de lente-uitjes bij. Roerbak 3 minuten.
Voeg er het gezeefde weeknat van de boleten en de groentebouillon bij. Breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een paar bladjes verse salie. Giet ze af.
Vermeng ze met de paddenstoelensaus.
Strooi er de geroosterde pijnboompitten en de gemalen parmezaan bij. Werk af met een likje olijfolie extra vierge. Serveer meteen.
Wrijf de cantharellen droog schoon. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schud de pan voorturend om, zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
Bak de cantharellen kort op een hevig vuur. Doe er de boleten, de knoflook en de lente-uitjes bij. Roerbak 3 minuten.
Voeg er het gezeefde weeknat van de boleten en de groentebouillon bij. Breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een paar bladjes verse salie. Giet ze af.
Vermeng ze met de paddenstoelensaus.
Strooi er de geroosterde pijnboompitten en de gemalen parmezaan bij. Werk af met een likje olijfolie extra vierge. Serveer meteen.