KookJij

Tahoe met groenten en Chinese zwarte bonensaus

Een heerlijk tahoe met groenten en chinese zwarte bonensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tahoe met groenten en Chinese zwarte bonensaus te bereiden

VOORBEREIDING (30 minuten)
1. Breek de boontjes doormidden en kook of stoom ze beetgaar.
2. Meng de ingrediënten van de roerbaksaus.
3. Snijd de tahoe in blokjes van 1 cm.
4. Snijd de knoflook en peper in plakjes.
5. Bak de tahoeblokjes in een wok of bakpan in 2 eetlepels olie goudbruin (ongeveer 5 minuten).
6. Voeg de knoflook en peper toe en laat ongeveer 1 minuut meebakken.
7. Voeg de roerbaksaus toe en meng deze goed met de andere ingrediënten.
8. Haal de tahoe-mix van het vuur en houd deze apart. Je zal merken dat de roerbaksaus na enige tijd in de tahoe trekt waardoor deze aan smaak wint.
9. Snijd de overige groenten:
– paprika in repen
– ui in halve ringen
– wortel julienne
– paksoi in repen

BEREIDING (10 minuten)
1. Bak de ui in 2 eetlepels olie (gedurende 1.5 minuten voor gewone ui, 1 minuut voor voorjaarsui).
2. Voeg de paprika toe en wortel en bak 2 minuten mee
3. Voeg boontjes en tahoe-mix toe en warm deze goed door.
4. Voeg de paksoi toe en bak deze gedurende 1 minuut mee.
5. Voeg zout naar smaak toe en serveer direct.

Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)

Smakelijk vegetarisch gerecht met weinig calorieën.
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst