KookJij

Tahoe soep (zie opm)

Een heerlijk tahoe soep (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Blue Band kookboekje : Soepen en Sauzen 1992
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tahoe soep (zie opm) te bereiden

1. De verse tahoe in blokjes snijden en 1 uur laten weken in 2 dl water met een mespunt zout.
2. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
3. Bamboescheuten uit laten lekken.
4. De groentenbouillon aan de kook brengen en het vuur laag draaien.
5. Voeg dan de peultjes + de doperwtjes + champignons + bamboescheuten toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
6. De tahoe uit laten lekken en in de soep doen en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
7. Dan de spinazieblaadjes snel erdoor roeren en de soep eventueel op smaak brengen met sojasaus. (en zout en peper)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Probeer ik ook. Heb meestal ook van die blokjes in huis. De marinade met gehaktkruiden lijkt me ook wel wat, maar we eten zo nu en dan tahoe, niet vaak :p
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
De tahoe marineer ik met gehaktkruiden,dat scheelt tijd; strooi er dan ook nog wat knoflookpoeder erover of snijd héél fijn een teentje. 2 weken geleden kocht ik bij Aldi bouillonblokjes van ASIA: tjaptjoi-smaak. Daar de bouillon van bereid en het smaakte lekker.
Vries je de soep in, dan laat ik de spinazie achterwege, maar heb altijd deelblokjes in voorraad.:p:D