Recept
« Terug naar recepten
Tajine gevuld met poussin omgeven door zoet en pit
PT90M
Tajine gevuld met poussin omgeven door zoet en pit
Een heerlijk tajine gevuld met poussin omgeven door zoet en pit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine gevuld met poussin omgeven door zoet en pit te bereiden
Was de kip en marineer deze voor een uur. (of langer)
Snij de sjalotjes in halve ringen, de paprika en tomaten in grove stukken. Het bolletje knoflook in vieren en het pepertje in smalle ringen, zaadjes verwijderd.
De mango (ik heb in dit gerecht mango uit blik gebruikt) in blokjes snijden.
Verwarm de tajine met de boter en olijfolie en braad de kip rondom goed aan. Blus af met de marinade, iets aangelengd met water en een scheutje passoa.
Verwijder deze uit de tajine en leg even apart. Schraap aanbaksels los en voeg zo nodig nog wat vetstof toe. Bak de sjalotjes, knoflook, paprika en pepertje aan.
Voeg hier wat tajinekruiden en mangochutney aan toe.
Leg dan de kip tussen dit heerlijks en laat dit rustig een uurtje tajineren. (Schep er tussentijds wat sap over de kip, of keer de kip een keer.)
Voeg de laatste 10 minuten de mangostukjes toe.
Snij de sjalotjes in halve ringen, de paprika en tomaten in grove stukken. Het bolletje knoflook in vieren en het pepertje in smalle ringen, zaadjes verwijderd.
De mango (ik heb in dit gerecht mango uit blik gebruikt) in blokjes snijden.
Verwarm de tajine met de boter en olijfolie en braad de kip rondom goed aan. Blus af met de marinade, iets aangelengd met water en een scheutje passoa.
Verwijder deze uit de tajine en leg even apart. Schraap aanbaksels los en voeg zo nodig nog wat vetstof toe. Bak de sjalotjes, knoflook, paprika en pepertje aan.
Voeg hier wat tajinekruiden en mangochutney aan toe.
Leg dan de kip tussen dit heerlijks en laat dit rustig een uurtje tajineren. (Schep er tussentijds wat sap over de kip, of keer de kip een keer.)
Voeg de laatste 10 minuten de mangostukjes toe.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Geserveerd met knoflookaardappelpartjes uit de oven en velderwtjes. En natuurlijk een lik mangochutney.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.