Klik op foto om te vergroten.
Hier werd aardappelpuree speciaal bij geserveerd een idee van een zeer goede vriendin. Deze word uiteraard nog gepost.
Recept
« Terug naar recepten
Tajine met een zomers exotisch tintje
PT150M
Tajine met een zomers exotisch tintje
Een heerlijk tajine met een zomers exotisch tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met een zomers exotisch tintje te bereiden
Kalkoengebraad in blokjes snijden en even krokant aanbakken in een beetje boter.
Sjalotjes in ringen snijden.
Baby ananas, verwijder schil en snij in blokjes.
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
Schil de appelsien en verwijder het vruchtvlees eruit langs de vliesjes. Pers het overtollige eruit met de hand.
Verwijder de blaadjes van de physalis.
Verwarm de tajine en voeg al de ingredienten toe. Laat dit op een zeer zacht vuur sudderen.
Indien nodig bijkruiden met gemalen zwarte peper.
Sjalotjes in ringen snijden.
Baby ananas, verwijder schil en snij in blokjes.
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
Schil de appelsien en verwijder het vruchtvlees eruit langs de vliesjes. Pers het overtollige eruit met de hand.
Verwijder de blaadjes van de physalis.
Verwarm de tajine en voeg al de ingredienten toe. Laat dit op een zeer zacht vuur sudderen.
Indien nodig bijkruiden met gemalen zwarte peper.