Recept
« Terug naar recepten
Tajine met gamba's en chermoula
PT30M
Tajine met gamba's en chermoula
Een heerlijk tajine met gamba's en chermoula recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met gamba's en chermoula te bereiden
Maak eerst de chermoula: wrijf de knoflook met het zout in een vijzel met een stamper fijn. Snijd de peterselie en koriander fijn. Doe de fijngewreven knoflook in een schaal met peterselie, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder, gemalen komijnzaad, cayennepeper, citroensap, olijfolie en 2 eetlepels water. Meng alles goed. Het moet een dikvloeibare saus zijn, zoals pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Pel de gamba’s op het staartje na. Kerf ze aan de rugkant iets in en verwijder de donkere darmdraad. Spoel de gamba’s af en dep ze in keukenpapier droog.
Schep de gamba’s door de chermoula. Schep alles in een tajine, zet het deksel erop en stoof de tajine 15 minuten op zeer laag vuur.