In de tajine koken is leuk en gemakkelijk en vooral ook gezond.
En staat ook nog eens gezellig op de gasplaat.
Recept
« Terug naar recepten
Tajine met kip
PT20M
Tajine met kip
Een heerlijk tajine met kip recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met kip te bereiden
Kipfilets in stukken snijden en bakken.
Vervolgens een half gesnipperd ui en een teentje geperste knoflook mee bakken in de braadpan.
Overige ui en knoflook in tajine bakken met iets olijfolie
kruiden 2 min mee bakken.
Daarna kip, tomaten en de bouillon toevoegen en anderhalf uur laten sudderen.
Als laatste citroen, kikkererwten, rozijnen of 7 pruimen toevoegen.
Eventueel 6 aardappelen in vierden snijden en mee laten koken.
Serveren met brood of couscous.
Vervolgens een half gesnipperd ui en een teentje geperste knoflook mee bakken in de braadpan.
Overige ui en knoflook in tajine bakken met iets olijfolie
kruiden 2 min mee bakken.
Daarna kip, tomaten en de bouillon toevoegen en anderhalf uur laten sudderen.
Als laatste citroen, kikkererwten, rozijnen of 7 pruimen toevoegen.
Eventueel 6 aardappelen in vierden snijden en mee laten koken.
Serveren met brood of couscous.