Recept
« Terug naar recepten
Tajine: ruggebraad zonder been met Moeder Overste Tripel
PT180M
Tajine: ruggebraad zonder been met Moeder Overste Tripel
Een heerlijk tajine: ruggebraad zonder been met moeder overste tripel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: ruggebraad zonder been met Moeder Overste Tripel te bereiden
Bak het vlees aan weerzijde goed aan in boter. Smeer goed in met de mosterd.
Laat de tajine goed opwarmen met een beetje zonnebloemolie, zet het vuur op de laagste stand.
Snij de ajuin in blokjes.
Champignons in 6 snijden.
De zoete puntpaprika in reepjes snijden, voeg deze ingredienten in de tajine.
Leg het gebraadje erop en kruid goed af met de tajinekruiden.
Moeder Overste Tripel erover gieten.
Laat dit gerecht zachtjes garen, druppel regelmatig de jus over het vlees tijdens het garen.
Laat de tajine goed opwarmen met een beetje zonnebloemolie, zet het vuur op de laagste stand.
Snij de ajuin in blokjes.
Champignons in 6 snijden.
De zoete puntpaprika in reepjes snijden, voeg deze ingredienten in de tajine.
Leg het gebraadje erop en kruid goed af met de tajinekruiden.
Moeder Overste Tripel erover gieten.
Laat dit gerecht zachtjes garen, druppel regelmatig de jus over het vlees tijdens het garen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.