Recept
« Terug naar recepten
Tajine van lamsvlees en lentegroenten
PT60M
Tajine van lamsvlees en lentegroenten
Een heerlijk tajine van lamsvlees en lentegroenten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van lamsvlees en lentegroenten te bereiden
Snij het vlees in grove stukken. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes.
Snij de knoflookteentjes in plakjes.
Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
Schep de Solo en de groenten erdoor.
Voeg 3 eetlepels water toe.
Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
Schep het gerecht regelmatig om.
Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.
Snij de knoflookteentjes in plakjes.
Maak de worteltjes schoon en snij ze schuin in stukken van 2 cm.
Halveer de suikererwten en snij de tomaten in stukjes.
Kruid het vlees naar smaak met de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout.
Schep de Solo en de groenten erdoor.
Voeg 3 eetlepels water toe.
Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje.
Schep het gerecht regelmatig om.
Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper.