Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Champiñones al Ajillo
PT20M
Tapas: Champiñones al Ajillo
Ik heb hier gewone champignons gebruikt maar je kunt hier in principe
allerlei soorten paddenstoelen voor gebruiken. Pas eventueel de
bereidingstijd aan als je paddenstoelen gebruikt die langer moeten garen.
Behalve dat dit een heerlijk Tapasgerecht is past dit ook uitstekend bij een
biefstuk of varkenshaasje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Tapas a bite of Spain. In eigen keuken gemaakt, gefotografeerd en aangepast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Champiñones al Ajillo te bereiden
- Poets de champignons schoon en snijd grote exemplaren in stukjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan doe de knoflook en ham erin en voeg de chilivlokken toe. Bak het 2 minuutjes en voeg dan de champignons toe, bak het samen nog 5 minuutjes.
- Voeg dan de sherry toe en maak het op smaak met peper en zout. Laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep er vlak voor het serveren de peterselie doorheen.