Recept
« Terug naar recepten
tapas kaasdriehoekjes
PT30M
tapas kaasdriehoekjes
Een heerlijk tapas kaasdriehoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe tapas kaasdriehoekjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de ricotta, de feta en de eieren in een kom en roer ze goed. Breng dit mengsel op smaak met witte peper. Ontdooi het bladerdeeg volgens de beschrijving op de verpakking. Bestrijk een vel filodeeg met wat gesmolten boter en leg er een ander vel bovenop. Snijd het deeg in vier repen in de legte. Schep een opgehoopte theel van het kaas-eimengsel onder aan de deegreep. Vouw de rechterbenedenhoek naar de linkerbovenhoek, zodat u een driehoek hebt. Vouw dan de linkerbenedenhoek weer naar de rechterbenedenhoek. Ga hier zo ver mogelijk mee door en doe dit ook bij de andere drie repen. Bestrijk de bovenkant van de driehoekjes met de gesmolten boter en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.
Rico zegt: