Bij gebrek aan Provençaalse kruidenmosterd:
neem grove mosterd en voeg daar wat Provençaalse kruiden aan bij.
Recept
« Terug naar recepten
Tapenade van tonijn
PT30M
Tapenade van tonijn
Een heerlijk tapenade van tonijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapenade van tonijn te bereiden
Spoel ansjovis uit onder koude kraan. Laat uitlekken. Leg 30 minuten in de melk om te ontzouten. Goed afspoelen, droogdeppen met keukenpapier.
Doe ansjovis, olijven, kappertjes, tonijn, knoflook, limoensap en mosterd in blender. Draai er een homogeen mengsel van.
Voeg tijdens draaien de olie toe (net zoals bij mayonaise maken) en voeg eventueel zout en peper toe en de tijmblaadjes.
Doe in goed schoongemaakte pot. Strijk bovenkant af en schenk de olie er op. Sluit de pot goed af.
Dien op in kleine eenpersoonsschaaltjes met stokbrood als voorafje of bij cruditées (rauwkost.).
Doe ansjovis, olijven, kappertjes, tonijn, knoflook, limoensap en mosterd in blender. Draai er een homogeen mengsel van.
Voeg tijdens draaien de olie toe (net zoals bij mayonaise maken) en voeg eventueel zout en peper toe en de tijmblaadjes.
Doe in goed schoongemaakte pot. Strijk bovenkant af en schenk de olie er op. Sluit de pot goed af.
Dien op in kleine eenpersoonsschaaltjes met stokbrood als voorafje of bij cruditées (rauwkost.).