Recept
« Terug naar recepten
Tarbot aan de graat gegrild met olijfolie en rozemarijn
PT40M
Tarbot aan de graat gegrild met olijfolie en rozemarijn
Een heerlijk tarbot aan de graat gegrild met olijfolie en rozemarijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot aan de graat gegrild met olijfolie en rozemarijn te bereiden
Grill of bak de tarbotmoten eventjes aan. Druk dan in elk stuk vis enkele blaadjes rozemarijn.
Snijd de citroen in schijfjes en de knoflook in snippers.
Schik de tarbotmoten in een ovenschotel, kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie over. Leg er de schijfjes citroen, de snippers knoflook en nog wat blaadjes rozemarijn op.
Giet de witte wijn over de vis en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken ongeveer 20 minuutjes.
Leg de tarbotmoten op warme borden en lepel het olijfolie-kooknat eromheen.
Serveer met een roosje aardappelpuree en eventueel met seizoengroenten (bv. asperges of witloof). Versier het bord met een twijgje rozemarijn.
Snijd de citroen in schijfjes en de knoflook in snippers.
Schik de tarbotmoten in een ovenschotel, kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie over. Leg er de schijfjes citroen, de snippers knoflook en nog wat blaadjes rozemarijn op.
Giet de witte wijn over de vis en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken ongeveer 20 minuutjes.
Leg de tarbotmoten op warme borden en lepel het olijfolie-kooknat eromheen.
Serveer met een roosje aardappelpuree en eventueel met seizoengroenten (bv. asperges of witloof). Versier het bord met een twijgje rozemarijn.