Recept
« Terug naar recepten
Tarbot met gepofte aardappel en beurre blanc
PT60M
Tarbot met gepofte aardappel en beurre blanc
Een heerlijk tarbot met gepofte aardappel en beurre blanc recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot met gepofte aardappel en beurre blanc te bereiden
Was de aardappelen en prik ze op enkele plaatsen in met een vork.
Laat ze op keukenpapier in de magnetron op 700watt in ca. 12 minuten bijna gaar worden. Wikkel ze in een keukendoek en laat ze nog ca. 10 minuten nagaren.
Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork, kruid met peper en zout en meng de olijfolie en de peterselie eronder.
Meng voor de saus de visfumet, de sjalot, de peper en de wijn en laat tot ½ inkoken. Giet de slagroom erbij en laat weer inkoken. Giet door een puntzeef en zet apart.
Bak de met peper en zout gekruide tarbotmoten in een beetje boter in een anti aanbakpan aan één kant. Leg ze op een plateau.
Verwarm de saus en klop en beetje bij beetje de koude boter onder.
Verwarm de aardappelen in de magnetron.
Verwarm de tarbot onder de grill.
Presentatie:
Verdeel met behulp van een steker de aardappelen in een diep warm bord.
Leg daarop een mootje tarbot en versier met een takje dille.
Giet de saus eromheen.
Laat ze op keukenpapier in de magnetron op 700watt in ca. 12 minuten bijna gaar worden. Wikkel ze in een keukendoek en laat ze nog ca. 10 minuten nagaren.
Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork, kruid met peper en zout en meng de olijfolie en de peterselie eronder.
Meng voor de saus de visfumet, de sjalot, de peper en de wijn en laat tot ½ inkoken. Giet de slagroom erbij en laat weer inkoken. Giet door een puntzeef en zet apart.
Bak de met peper en zout gekruide tarbotmoten in een beetje boter in een anti aanbakpan aan één kant. Leg ze op een plateau.
Verwarm de saus en klop en beetje bij beetje de koude boter onder.
Verwarm de aardappelen in de magnetron.
Verwarm de tarbot onder de grill.
Presentatie:
Verdeel met behulp van een steker de aardappelen in een diep warm bord.
Leg daarop een mootje tarbot en versier met een takje dille.
Giet de saus eromheen.
Indra zegt: