KookJij

Tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen

Een heerlijk tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen te bereiden

Laat de rode wijn en rode port tot bijna stroperig inkoken, voeg de room en crème fraîche toe en laat nog iets inkoken en monteer saus op met klontjes koude boter.
Breng op smaak met peper en zout.

Kook de witte port met het limoensap tot de helft in, voeg visfond toe en kook weer tot de helft in.
Monteer saus op met klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.

Haal de blaadjes van het witlof af en snijd in de lange weg mooie julienne hiervan.
Doe olie in de pan, voeg suiker toe en laat deze carameliseren.
Voeg, kort voor het uitserveren, de julienne toe en laat beetgaar worden.
Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.

Snijd de limoenschil ( zonder het witte gedeelte ) heel fijn.

Kook de reepjes paprika, elk apart in water waaraan wat suiker en zout is toegevoegd beetgaar.

Bak vlak voor het uitserveren de tarbot lichtjes bruin en gaar in voldoende boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst