Recept
« Terug naar recepten
Tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen
PT45M
Tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen
Een heerlijk tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen te bereiden
Laat de rode wijn en rode port tot bijna stroperig inkoken, voeg de room en crème fraîche toe en laat nog iets inkoken en monteer saus op met klontjes koude boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de witte port met het limoensap tot de helft in, voeg visfond toe en kook weer tot de helft in.
Monteer saus op met klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.
Haal de blaadjes van het witlof af en snijd in de lange weg mooie julienne hiervan.
Doe olie in de pan, voeg suiker toe en laat deze carameliseren.
Voeg, kort voor het uitserveren, de julienne toe en laat beetgaar worden.
Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
Snijd de limoenschil ( zonder het witte gedeelte ) heel fijn.
Kook de reepjes paprika, elk apart in water waaraan wat suiker en zout is toegevoegd beetgaar.
Bak vlak voor het uitserveren de tarbot lichtjes bruin en gaar in voldoende boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de witte port met het limoensap tot de helft in, voeg visfond toe en kook weer tot de helft in.
Monteer saus op met klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.
Haal de blaadjes van het witlof af en snijd in de lange weg mooie julienne hiervan.
Doe olie in de pan, voeg suiker toe en laat deze carameliseren.
Voeg, kort voor het uitserveren, de julienne toe en laat beetgaar worden.
Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
Snijd de limoenschil ( zonder het witte gedeelte ) heel fijn.
Kook de reepjes paprika, elk apart in water waaraan wat suiker en zout is toegevoegd beetgaar.
Bak vlak voor het uitserveren de tarbot lichtjes bruin en gaar in voldoende boter.