Recept
« Terug naar recepten
Tartaar-kokosballetjes mat ananassalade
PT35M
Tartaar-kokosballetjes mat ananassalade
Een heerlijk tartaar-kokosballetjes mat ananassalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keurslager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar-kokosballetjes mat ananassalade te bereiden
1. Schil de ananas en snijd het vruchtvlees (zonder hart) in kleine blokjes.
2. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
3. Meng de blokjes ananas, de limoenschil en het limoensap in een kom door elkaar.
4. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
5. Pers het teentje knoflook uit.
6. Kneed in een grote mengkom de Tartaar, de kokos, het ei, de sjalotjes, de knoflook, zout en peper door elkaar en vorm hiervan circa 24 gelijke balletjes.
7. Verhit de frituurolie tot 180¢ªC en bak hierin de kokosballetjes in 3 porties goudbruin en gaar in ¡¾ 5 minuten.
8. Bekleed een vergiet met keukenpapier en laat de kokosballetjes hierin uitlekken.
9.Serveer de balletjes met de ananassalade.
Lekker met rijst en Chinese roerbakgroenten.
2. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
3. Meng de blokjes ananas, de limoenschil en het limoensap in een kom door elkaar.
4. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
5. Pers het teentje knoflook uit.
6. Kneed in een grote mengkom de Tartaar, de kokos, het ei, de sjalotjes, de knoflook, zout en peper door elkaar en vorm hiervan circa 24 gelijke balletjes.
7. Verhit de frituurolie tot 180¢ªC en bak hierin de kokosballetjes in 3 porties goudbruin en gaar in ¡¾ 5 minuten.
8. Bekleed een vergiet met keukenpapier en laat de kokosballetjes hierin uitlekken.
9.Serveer de balletjes met de ananassalade.
Lekker met rijst en Chinese roerbakgroenten.