Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus
PT45M
Tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus
Een heerlijk tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus te bereiden
Begin met het maken van de tartaar. Hak hiervoor het rundvlees met een zeer scherp mes fijn (blokjes van ½ cm). Snipper de lente-uitjes fijn en meng met het vlees. Breng op smaak met versgemalen peper, zout, tabasco, olijfolie en balsamico-azijn. Zet koud weg.
Steek ronde vormpjes uit het toastbrood en besmeer met look. Toast het brood lichtbruin (2 sneetjes pp.)
Maak 200 g mayonaise van 1 eidooier, 1 koffielepel mosterd, 3 dl olie, peper en zout en citroensap. Verdeel deze in twee.
Neem 1 deel en breng deze op smaak met de wasabi, de sherry-azijn en de gembersiroop en maak er een lichte dressing van.
Het andere deel wordt opgewerkt met mascarpone en mierikswortelpasta.
Bak de broodjes af in de oven.
Verdeel de ganzenlever in schijfjes en kruid met peper. Geen zout. Zet koud weg.
Leg op het bord een toastje, vul de ring met de tartaar en leg er terug een toastje op.
Laat een pan zonder vetstof heet worden.Haal van het vuur en bak hierin de ganzenlever kort aan twee zijden aan. Schik op de toast.
Werk af met een gemengde salade van de ruccola, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en een dressing van citroen en olijfolie.
Trek een streepje van de twee dressings en garneer.
Steek ronde vormpjes uit het toastbrood en besmeer met look. Toast het brood lichtbruin (2 sneetjes pp.)
Maak 200 g mayonaise van 1 eidooier, 1 koffielepel mosterd, 3 dl olie, peper en zout en citroensap. Verdeel deze in twee.
Neem 1 deel en breng deze op smaak met de wasabi, de sherry-azijn en de gembersiroop en maak er een lichte dressing van.
Het andere deel wordt opgewerkt met mascarpone en mierikswortelpasta.
Bak de broodjes af in de oven.
Verdeel de ganzenlever in schijfjes en kruid met peper. Geen zout. Zet koud weg.
Leg op het bord een toastje, vul de ring met de tartaar en leg er terug een toastje op.
Laat een pan zonder vetstof heet worden.Haal van het vuur en bak hierin de ganzenlever kort aan twee zijden aan. Schik op de toast.
Werk af met een gemengde salade van de ruccola, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en een dressing van citroen en olijfolie.
Trek een streepje van de twee dressings en garneer.
fijnproever zegt: