Recept
« Terug naar recepten
Tarte au rhum
PT60M
Tarte au rhum
Een heerlijk tarte au rhum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
reis om de wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte au rhum te bereiden
Spreid het deeg uit in een goed beboterde taartvorm. Werk het deeg wat uit op de rand van de vorm. Bespikkel het royaal met boter. Bestrooi het met suiker en giet er de rum en het water bij. Bak het in een zeer hete oven van 225 graden.
Zeef de bloem met het zout in een kom; snijd hierin de boter met twee messen in stukken. Voeg de suiker en bij kleine hoeveelheden tegelijk het water toe. Roer het geheel met een mes tot een samenhangende massa. Kneed er met de vingertoppen een soepel deeg van, vorm dit tot een bal en laat het afgedekt minimaal een half uur op een koele plaats rusten. Het deeg is beter te verwerken als u het een dag van tevoren klaarmaakt.
Zeef de bloem met het zout in een kom; snijd hierin de boter met twee messen in stukken. Voeg de suiker en bij kleine hoeveelheden tegelijk het water toe. Roer het geheel met een mes tot een samenhangende massa. Kneed er met de vingertoppen een soepel deeg van, vorm dit tot een bal en laat het afgedekt minimaal een half uur op een koele plaats rusten. Het deeg is beter te verwerken als u het een dag van tevoren klaarmaakt.