Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin met appel
PT40M
Tarte tatin met appel
Een heerlijk tarte tatin met appel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nikki schenkeveld
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Nikkiej en Leon Ribbens
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin met appel te bereiden
verwarm de oven voor op 200graden. laar de bote met de suiker op het gas in de bakvorm licht carameliseren. schil de appels en snij ze in partjes leg de appels op de bolle kant in de bakvorm en strooi er wat citroensap overheen vanwege de kleur. laat ze op laag vuur 5 minuten garen. laat de appels even een beetje afkoelen en bedek ze met deeg. vouw de randen naar binnen maak het deeg vochtig en besprenkel het met wat suiker.
bak de taart in de over goudbruin en gaar. laat het rusten en keer hem op op een schaal.
bak de taart in de over goudbruin en gaar. laat het rusten en keer hem op op een schaal.
nikkiej zegt: