Recept
« Terug naar recepten
Tarte Tatin van Abrikozen
PT60M
Tarte Tatin van Abrikozen
Een heerlijk tarte tatin van abrikozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte Tatin van Abrikozen te bereiden
*Zet de oven aan op 210 graden Celsius
*Smelt de boter en doe 2/3 op de bodem van de springvorm
*Meng de kaneel door de suiker en verdeel 2/3 hiervan over de bodem van de springvorm
*Verdeel de gehalveerde abrikozen over de bodem van de springvorm met de bolle kant naar boven en strooi resp.giet de rest van de kaneel/suiker en de boter over het fruit.
*Leg op het fruit de lap van amandelspijs
*Bedek met de lap van roomboterbladerdeeg en stop de randen goed in
*Schuif in het midden van de oven en bak 30 minuten.
*Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen en draai de
"tarte"dan om op een schaal
*Smelt de boter en doe 2/3 op de bodem van de springvorm
*Meng de kaneel door de suiker en verdeel 2/3 hiervan over de bodem van de springvorm
*Verdeel de gehalveerde abrikozen over de bodem van de springvorm met de bolle kant naar boven en strooi resp.giet de rest van de kaneel/suiker en de boter over het fruit.
*Leg op het fruit de lap van amandelspijs
*Bedek met de lap van roomboterbladerdeeg en stop de randen goed in
*Schuif in het midden van de oven en bak 30 minuten.
*Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen en draai de
"tarte"dan om op een schaal
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met een flinke klodder crême fraiche.Het lekkerst is de taart als hij nog lauw-warm is.