KookJij

Tarte Tatin van Abrikozen

Een heerlijk tarte tatin van abrikozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte Tatin van Abrikozen te bereiden

*Zet de oven aan op 210 graden Celsius
*Smelt de boter en doe 2/3 op de bodem van de springvorm
*Meng de kaneel door de suiker en verdeel 2/3 hiervan over de bodem van de springvorm
*Verdeel de gehalveerde abrikozen over de bodem van de springvorm met de bolle kant naar boven en strooi resp.giet de rest van de kaneel/suiker en de boter over het fruit.
*Leg op het fruit de lap van amandelspijs
*Bedek met de lap van roomboterbladerdeeg en stop de randen goed in
*Schuif in het midden van de oven en bak 30 minuten.
*Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen en draai de
"tarte"dan om op een schaal

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met een flinke klodder crême fraiche.Het lekkerst is de taart als hij nog lauw-warm is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst