Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin van peer
PT30M
Tarte tatin van peer
Een heerlijk tarte tatin van peer recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Laura Maagdenberg
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin van peer te bereiden
Vet de vormpjes in met boter en doe in elk vormpje een klontje boter en een kleine eetlepel suiker. Beweeg het vormpje een beetje zodat de suiker gelijkmatig verdeeld wordt.
Zet de vormpjes ± 7 minuten in de voorverwarmde oven op ongeveer 190°C totdat de suiker gekarameliseerd is. Snijd de peren in plakjes en meng deze met een snufje kaneel.
Haal de vormpjes uit de oven en leg de plakjes peer dakpansgewijs in de vormpjes. Snijd een rondje uit een plakje bladerdeeg en drapeer deze over de peer. Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met eigeel. Zet de vormpjes terug in de oven en bak ze in ± 18 minuten op 200°C af. Als het bladerdeeg lichtbruin en krokant is keer je het taartje om op een bordje en klaar is de perfecte afsluiting!
Zet de vormpjes ± 7 minuten in de voorverwarmde oven op ongeveer 190°C totdat de suiker gekarameliseerd is. Snijd de peren in plakjes en meng deze met een snufje kaneel.
Haal de vormpjes uit de oven en leg de plakjes peer dakpansgewijs in de vormpjes. Snijd een rondje uit een plakje bladerdeeg en drapeer deze over de peer. Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met eigeel. Zet de vormpjes terug in de oven en bak ze in ± 18 minuten op 200°C af. Als het bladerdeeg lichtbruin en krokant is keer je het taartje om op een bordje en klaar is de perfecte afsluiting!
annekoken zegt: